perjantai 25. tammikuuta 2013

Lastenkirjalöytöjä alennuslaareista


Kirjakauppojen alennusmyynnit vetelevät viimeisiään ja tarjoavat loppualen rytäkässä aikamoisia alennuksia. Lastenkirjoihin hullaantuneena tulen aina tehneeksi uusia hauskoja löytöjä ennestäänkin jo pursuilevaan lastenkirjahyllyyn, varsinkin kun on helppo vakuutella itselleen että niitä tarvitsee jo ihan ammatillisestikin... :)

Tänä vuonna kassiin putkahtivat Suomalaisen ja Akateemisen alennuksista Minttu morsiusneitona, sillä Harjanteen kirjat vetoavat meillä äitiin ja tyttäreen, sekä Viidakkotanssi – Tutkimusmatkaaja Rafael Karsten Ecuadorissa, joka on kulttuurimaantieteilijä Markku Löytösen kiinnostavaa ja haasteellista kuvitettua lasten tietokirjasarjaa suomalaisista  löytöretkeilijöistä.

Viidakkotanssi (Kovakantinen)Tätä SKS:n kustantamaa sarjaa saa enää harvoin ja olen pyrkinyt aina kerämään mukaan puuttuvan osan jos jostain löydän. Tällä kertaa onni oli myötä ja sain Akateemisen loppualeesta tämän puuttuvan palasen vitosella! Kirja on meidän tytöille vielä aivan liian jännä, mutta alakoulussa olevalle seikkailuikäiselle se uppoaa varmasti, tämä yleissivistävä seikkailu kun on vielä tosi!








Viimeisenä ostovinkkinä viime hetken alennuksiin mainittakoon museopedagogiikan suomalaisen uraanurtajan Marjatta Levannon mahtava ja hurja Taivaallinen suurperhe, jota löytyi molempien isojen kirjakauppojen alennuslaareista pienellä summalla. Kirja on huikean viisas ja kaunis johdatus eri maiden myyttien ja uskontojen kuvastoon. Taidematka on kirjoitettu tarinaksi ja sitä siivittää Julia Vuoren veikeä kuvitus. Ei jälleen ihan pienille, sillä sen verran hurjia kuvia esimerkiksi eri maiden paholaisista kirjassa vilistää, mutta vitos-kutosluokkalaisesta eteenpäin tämä teos iskee tiedonjanoiseen mieleen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti