maanantai 7. tammikuuta 2013

Monenlaiset muskarit

Ilmoittauduttiin kevääksi vaavin kanssa Flamencoyhdistyksen flamencomuskariin, kiinnostuksella odotan mitä tulevan pitää, aiemmin itsekin kun olen tuota ihanaa lajia harrastanut. Saako mukelot kastanjetit kouraan vai miten rytmejä lähestytään? :)

Esikoisen kanssa en koskaan muskareissa käynyt, jotenkin tuumasin että kun mies on muusikko niin meillä ääntä ja rytmiä riittää muutenkin. Nyt kuitenkin päätin että täytyyhän tätäkin lajia kokeilla, muskarin toiminta kun kuitenkin on kovin erilaista kuin kotona tapahtuva musisointi. Ja ihan puhtaasti uteliaisuus asiaan vaikutti myös!


Muskari etsiessä törmäsin siihen kiinnostavaan seikkaan, että seurakunnan tai kansalaisopiston järjestämä perusmuskari ei enää "riitä", vaan tarjolla on ainakin täällä Tampereella monenkin sorttisia teemallisia tai eri tahojen järjestämiä muskareita.

Näin äkkiseltään muistan nähneeni ainakin maailmanmusiikkimuskarin, venäjänkielisen muskarin, sisarusmuskarin sekä tietysti tämän flamencomuskarin. Myös järjestäjätahoja on lukuisia, esimerkiksi monellakin musiikkiopistolla on omansa. Kiintoisa ilmiö ja ehkä ihan hyväkin, että tarjoajia on monia, kunhan taso pysyy hyvänä ja hinnat kohtuullisena.

                                                                   Onkohan ilmiötä muissakin kaupungeissa havaittavissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti