perjantai 26. lokakuuta 2012

Vinkkejä viikonloppuun!

Tämän vuoden Kirjamessut jäävät minulta väliin, mutta jos liikut pääkaupunkiseudulla lasten kanssa viikonloppuna, niin suuntaapa kohti Messukeskusta, sillä aikas mukavaa ohjelmaa muksuille on taas tiedossa Z.Topelius-lavalla-lavalla! Esimerkiksi sunnuntaina voi vaikkapa kuunnella iki-ihanaa Sinikka Sokkaa satutätinä klo 12-14!

Erityisen hienon teon Kirjamessuihin liittyen teki mielestäni tänä vuonna Lukukeskus, joka tarjosi Helsingin ja Vantaan seudun lastenkodeille liput tapahtumaan, ajatuksena tarjota uusia elämyksiä kirjojen parissa lastenkotien nuorille ja lapsille! Kuten Lukukeskuskin tiedotteesaaan toteaa, on oman äidinkielen sekä lukutaidon hallinta ja monipuolinen siitä nautiskelu avain osallisuuteen yhteiskunnassa ja kulttuurissa ja siksi onkin vallan hienoa, että mahdollisuuksia siihen pyritään näin antamaan kaikille nuorille!



Tampereella päin asuvat puolestaan; jos on viikonloppu vailla kivaa puuhaa, niin ottakaa suunnaksi Työväenmuseo Werstaan Lasten lystiviikonloppu, jossa pääsee vaikkapa rakentelemaan nukkekodin piparkakkuja tai kokeilemaan ehtaa vanhan ajan pyykinpesua! Sinne mekin suunnataan sunnuntaina...


..kunhan on ensin äänestetty! 

Ja siinäpä viimeinen vinkkini lapsekkaaseen viikonloppuun: 
ota lapsi mukaan äänestämään!

Kansallinen Lastenliitto  nimittäin muistuttaa, että äänestämisen oppiminen tapahtuu myös esimerkistä, kuten niin moni muukin asia lapsen maailmassa, joten mikä olisikaan tehokkaampaa yhteiskuntavastuun kasvatusta kuin ottaa jälkikasvu mukaan äänestysmatkalle. Muistan itse omasta lapsuudesta vaalipäivien juhlallisen jännityksen ja sen vanhan kansakoulun tuoksun kun äiti oli äänestyskopissa. Sekä tietysti vaalikahvit pullalla aina äänestyksen päälle! Siinäpä hienoja perinteitä eteenpäin siirrettäväksi!

Ja muuten tuntuu, että lapsuudenkin vaalipäivinä oli aina tällainen kirkas talvinen päivä, eli sellaista toivon myös sunnuntaille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti