torstai 18. lokakuuta 2012

Satupäivää viettämään!

Ihastuttavaa viidettä valtakunnallista Satupäivää

Tänään saa siis oikein erityisluvan kanssa kaapata lapsi kainaloon ja tarttua satukirjaan, viettää yhteinen satuhetki uuden tai vanhan sadun äärellä! Eikä satujen lukeminen ilman lapsiakaan ole kiellettyä, satu tekee aikuisellekin kiireen keskellä superhyvää! :)

Teeman mukaista ohjelmaa on tarjolla myös ympäri maan ja vielä ehtii hyvin mukaan, itse esimerkiksi suuntaisin mieluusti jälkikasvun kanssa vaikkapa Ateneumin satuhetkeen satumaisen taideteoksen äärellä klo 16 tai sitten Kokkolan kaupunginkirjaston satupajaan klo 17.

Koko ohjelman näkee tuolta Satupäivän nettisivujen kautta, käypä katsomassa!



Ja vielä päivän lastenkulttuuriuutinen ja sopivasti Satupäivään liittyvä:
 ämän vuoden Lastenkirjainstituutin jakaman vuosittaisen Onnimanni-palkinnon sai  erikoiskirjasto Celian lasten- ja nuortenpalvelut, joka on tehnyt merkittävää työtä esimerkiksi koskettelukirjojen saralla. 

Itsekin olen museon työpajoissa hyödyntänyt noita Celian mainioita ohjeita  koskettelukirjojen tekoon ja sitä kautta on tullut tutuksi koko Celian monipuolinen toiminta, jota valitettavan vähän tunnetaan. Celian koskettelukirjat, ääni- ja pistekirjat sekä muut lainattavat tuotteet tuovat todella sadun jokaisen lapsen luo, mikä mahtava juttu!

Hyvä Celia! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti