keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kakola opettaa

Yle:n mainio Kakola-sarja on liikuttanut ainakin meidän kotikatsomossa jo kahden kauden verran ja nyt mieleenpainuva ohjelma on saanut myös omat opetus- ja kasvatuskäyttöön suunnatut nettisivut, joita voi todella suositella.

Kakola opettaa -sivustolla pohditaan ohjelmassa esiin nousseita nuorten elämän isoja kysymyksiä mm. seksuaalisuudesta, väkivallasta ja päihteistä. Sävy on ainakin minun silmiini ihan katu-uskottava ja toimiva, turhaa paasausta vältetään ja asenne on kohdallaan, mutta sävy on silti asiallinen. Tehtävät ovat ymmärrettäviä ja selkeitä, esimerkiksi suhdetta vanhempiin pohditaan kirjoittamalla yksityinen kirje vanhemmille, pohtimalla sitä missä omat vanhemmat ovat hyviä tai taitavia ja missä toisaalta vanhemmat ovat ihan erilaisia kuin nuori itse on tai listaamalla ryhmässä kasvatusohjeita vanhemmille.

Sivuilta löytyy hyvää ja hyödyllistä materiaalia esimerkiksi psykan, uskonnon, ET:een, terveysteidon ja filosofian opetukseen yläkoulun ja miksei lukionkin puolella. Jokainen aihekokonaisuus pitää sisällään johdannon, videon, taustatietoa ja kysymyksiä sekä tehtäviä, niin että koko paketin yhteenlaskettu aika on se perusoppitunnin verran eli noin 45minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti