torstai 20. kesäkuuta 2013

Kylässä Muumien luona!Kuten kuvasta näkyy, kävimme vierailulla Muumien luona!

Muumimaailma oli kyläilypäivänämme ensimmäistä päivää auki talven jäljiltä ja kaikki oli ihastuttavan raikasta ja laitettua. Muutamat muumit olivat selvästi hieman vielä muumeilun jalon taidon opetteluvaiheessa, mutta kokonaisuutena reissu oli jälleen kerran upea ja onnistunut sukellus satumaailmaan.

Seela oli ainakin vielä sopivassa satuiässä ja upposi tarinaan täysillä ja Martta taas hihkui olemisen riemusta koko päivän. Viime kesän reissu meni silloin vielä koko ajan uinuneelta vauvalta täysin ohi, mutta nyt iloa riitti muumien ihanan pörröisistä olemuksista, joita neiti uskalsi lopulta vähän itsekin silittää, riemusta kiljuen tietysti. :)


Erityisen rakkaan vierailukohteen Muumimaailmasta tekee minulle myös se, että olen siellä itsekin viettänyt kesiä peruukkien ja pukujen sisällä! Silloin muuten ehdoton suosikkini oli Myy, jonka mekon sisällä sai tehdä vaikka mitä ja kuljeskella muumeja vapaammin pitkin poikin laaksoa. :)


Koskapa olen Muumimaailmassa siis viettänyt runsaasti aikaa, paitsi työntekijänä myös äitinä, lienee paikallaan jakaa muutama ajankohtainen vinkki kaikille teille jotka suunnittelette vastavaa reissua:

-Muumimaailma ei ole huvipuisto eikä hopploppi, vaan yhdessä tekemiseen ja olemiseen keskittyvä perhepuisto luonnon keskellä. Ken odottaa vauhdin hurmaa ja härveleitä, voi pettyä. Siksi ajattelisin, että puistosta saakin parhaiten irti, jos varaa reissuun aikaa vaikkapa koko päivän, ottaa eväitä mukaan ja kulkee yhdessä rauhassa kaikkea ihmetellen. Vanhemmankin päivä sujuu varmasti rattoisammin jos uskaltaa heittäytyä mukaan satuun ja seikkailuun. :)

-Saaren luonnollinen keskus on upea muumitalo, mutta ei kannata jättää huomiotta kahta seikkailupolkuakaan. Toisen varrelta löytää esimerkiksi Muumipapan Merenhuiskeen ja toinen taas johdattaa jännittävälle reitille, jossa voi kohdata niin Noidan kuin Mörönkin (ken vain uskaltaa)!
Seelan mukaan vierailun paras juttu olikin juuri tuo sopivan jännä polu metsän siimeksessä sekä Noidan huikean hurja labyrintti. Myös polun varrella olevat "Yksinäiset vuoret" kosken ylityksineen olivat jännät ja aikuisistakin hienosti toteutetut.

-Ruokatarjonta Muumimaailmassa noudattelee paljolti ranskalais-pizza -linjaa, mutta jos kaipaa täyttävämpää ja terveellisempää ruokaa perheelleen, kannattaa suosia Mamman keittiötä, jonka buffet-pöydästä löytää kotiruokatyyppistä nauttitavaa. Ravintolan terassi on myös mukavan rauhallinen ruokailupaikka ja tarjoaa hellepäivänäkin varjoa.
-Muumimaailmassa on aina väkeä, mutta jos ei ole erityisesti runsaiden massojen ystävä, kannattaa mikäli vain pystyy pyrkiä vierailemaan Muumilaaksossa sellaisena päivänä, joka ei ole se kaikkein aurinkoisin heinäkuun päivä... Myöskään minään erityisinä alennuspäivinä en menisi, mikäli tahtoisin vähänkin hermojani säästää ja päästä muumeja rauhassa halimaan.
-Muumimaailman vierailua varten kannattaa muuten varautua aurinkoisena päivänä uimapuvulla, sillä vieressä on parikin mukavaa rantaa. Toinen löytyy Muumilaakson saarella ja toinen saareen vievän sillan vieressä, aivan Naantalin vanhan kirkon kupeessa.-Ja vielä viimeinen käytännön vinkki: yleisillä kulkuneuvoilla kulkeva pääsee Muumilaaksoon Turun Kauppatorilta busseilla 110 ja 111, jotka menevät suoraan Naantalin vanhaan kaupungiin. Pysäkiltä lähdetään kävelemään merta ja kirkkoa kohti, ihania puuhuviloita matkan varrella ihastellen. Pöllömpi vaihtoehto ei ole muuten myöskään se, että yöpyy jossakin noista Naantalin suloisista B&B-paikoista kuvauksellisen miljöön keskellä!


Hauskaa retkeä Muumien luo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti