keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Perheen kanssa kesäleirille!

Kesä lähestyy kovaa vauhtia! Tänään jo pihassa lensi perhonen, aurinko lämmitti niin että jätski alkoi sulaa, tytöt hihkuivat olemisen riemua! Kesä, ihan kohta!

Ja jos vielä aprikoitte mitä puuhata perheen kanssa kesällä, niin yksi suositeltava ja edullinen vaihtoehto ovat erilaiset perheleirit. Moni tuntee seurakuntien järjestämät leirit perheille, mutta järjestäjätahoja on monia muitakin, kun hieman asiaa tutkii.

Perheleireillä voivat siis vanhemmat ja mukelot tutkia vaikkapa luonnon ihmeitä tai tehdä taidetta yhdessä. Ja mikäpä sen mukavempaa kuin puuhata perheenä, oppiakin ehkä jotain, nukkua vaikkapa teltassa ja käydä valmiiseen pöytään!
 

Meillä ei leireilyä vielä tämän kesän osalta päästä testailemaan, sen verran pikkarainen Martta on, mutta ensi kesänä varmasti mennään koko sakki!


Mukavan oloisia perheleirejä osui silmiini muun muassa seuraavanlaisia: 


*Luonto-Liitto järjestää perheleirejä tänä vuonna mm. Bengtsårin leirisaarella, Nuuksiossa ja Lempäälässä. Perheleireillä tutustaan luonnon ihmeisiin ja yövytään teltassa, mikä lienee monelle pienelle jo sellaisenaan elämys. Lisätietoja: http://www.lapsetluontoon.fi/leirikesa/

*Luonnonmukaista elämäntapaa ja kulttuuriperintökasvatusta lapsille ja aikuisille tarjoaa Juurielo-yhdistys, jonka perheleireillä pääsevät vanhemmat ja lapset tekemään perinnetöitä vihdan teosta alken. Aikaa on jätetty myös yhdessäololle, rantasaunalle ja leikeille. Tämän kesän leirit näyttävät olevan jo täynnä, mutta peruutuspaikkoja kannattanee aina kysyä!
Lisätietoja:  http://www.juurielo.fi/index/Leirit.html

*Sateenkaari-perheiden leiri on tänä kesänä elokuussa Pietarsaaressa. Luvassa koko perheen yhteistä puuhaa sekä myös aikuisten omaa ohjelmaa, jolloin pienokaiset saavat olla leirin lastenhoitajien huomassa.
Lisätietoja: http://www.sateenkaariperheet.fi/index.php?menu1_pos=Toiminta-%BB%A0Perheleiri&item=254

*Kiintymysvanhemmuusperheet-yhdistys järjestää kesäkuussa Virroilla viikonlopun mittaisen perheleirin, jossa halukkaat saavat mm. tutustua Virtain perinnekylään sekä seikkailla luontoretkellä. Ohjelmassa myös työpajoja vanhemmille.
Lisätietoja:  http://kiintymysvanhemmuus.fi/etusivu/toiminta/lapsiperheviikonloppu/

*Parasta lapsille ry:n monikulttuuriset lapsiperheiden leirit pidetään Virroilla ja Fiskarsissa. Ohjelmassa monenmoista leiripuuhaa kädentaidoista ulkoiluun. Ilmoittautuminen näillekin leireille on jo virallisesti päättynyt, mutta ekstrapaikkoja kannattaa kysyä!
Lisätiedot: http://www.parastalapsille.fi/?page_id=397

*Joogasta ja terveellisestä elämäntavasta innostuneet voivat suunnata kesäkuun lopussa Saarijärvelle Suomen joogaliiton koko perheen joogakurssille, jossa yli 5-vuotiaat lapset saavat osallistua myös lasten joogaharjoituksiin. Luvassa kesäistä yhdessäoloa, keskusteluja ja hyvää kasvissapuskaa! Lisätietoja: http://www.joogaliitto.fi/?component=1



Ja jos leiri yöpymisineen tuntuu vielä liian hurjalle, tarjoavat monet yhdistykset myös hauskoja päivän leirielämyksiä,
 esimerkiksi Tampereella Luontokoulu Korento kutsuu lapsia ja aikuisia yhdessä kesällä metsään, vaikkapa yrttejä tutkimaan tai tekemään risutaidetta! Lisätiedot:http://koulut.tampere.fi/luontokoulu/kesakurssit.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti