tiistai 19. maaliskuuta 2013

Värikylvyttelyä!

Kokeiltiin eilen VAUVOJEN VÄRIKYLPYÄ Martan kanssa, Tampereen museopalveluiden kulttuurikasvatysyksikkö TAITE:n järjestämänä, ja voihan vitsit se oli HAUSKAA!

Ensimmäisen kerran teemana olivat musta ja keltainen, joita lähdettiin aluksi ihmettelemään jännän tuntuisten kankaiden ja keltaisten tennispallojen avulla. Kun väriin oli virittäydytty, päästiin itse tosi toimiin, eli lutraamaan, sotkemaan, maalaamaan ja maistelemaan mustia ja keltaisia värejä, jotka olivat tällä kertaa peräisin lääkekivihiilestä, mangokiisselistä, kuskusista ja pellavansiemenistä.

Voi sitä riemua kun vauvat saivat "luistella" liukkaassa mangososeessa tai meidän Martan tyyliin maalata koko keholla paperille jänniä kuvioita. Ja joka iikka otti myös pikku välipalamaistiaiset "maaleista", kuten asiaan kuuluu.  :) 

Kylvyn seurauksena sekä äiti että tytär olivat yltä päältä mangokiisselissä, kuskus-jyvissä ja pellavansiemenissä, joita löytyi vielä illallakin vaatteiden alta, mutta oi oli se sen arvoista! Suosittelen ehdottomasti, jos tätä hauskaa puuhaa on kotikonnuilla mahdollisuus koettaa!


(Ja valokuvia taiteilijoista ja teoksista, niitä seuraa varmasti perästä, mutta vielä ei, sillä värikylvyn ohjeistuksiin kuuluu myös se, että tärkeintä on keskittyä yhdessä olemiseen ja siksi kuvauskerrat pitää sopia erikseen, joka kerta ei saa kameralla räiskiä. Varsin perusteltua ja fiksua mielestäni!)

4 kommenttia:

  1. Heips! Mä joskus aiemmin jo eksyin tänne blogiin, mutta nyt taas... Ja värikylpykaverihan täältä löytyi :) Minjan äiti täällä kirjottelee siis :) Just mun uuteen vanhaan blogiini kirjottelin samasta aiheesta :D

    VastaaPoista
  2. Mahtava blogi! Kiitos siittä.
    Ollaan käyty parisen kertaa vauvan (10 kk) kanssa kokeilemassa värikylpyä ja hän kyllä meni koko sielullaan väreihin ja kylpyyn.
    Oltiin myös vauvojen museokerhossa, mikä oli huippujuttu, toivottavasti järjestävät uudeks.

    VastaaPoista
  3. Hei kiitos kommenteista, kiva kuulla että lukijoita on!

    Meillä taas kukuttu yöt, niin on pieni tauko tullut päivityksiin, mutta uudet ideat jo mielessä muhii, pian niihin palaan!

    Kohta taas itse asiassa lähtö kohti maanantaista värikylpyä, mikähän mainio maku ja väri on tänään vuorossa, Martta jo maiskuttelee siihen malliin että pieni välipala ja maalailu sillä maistuisi..?! ;)

    VastaaPoista
  4. Me ei päästy viime viikolla kun itse sairastin ja tällä viikolla ei päästy kun pikkuM on kipeä :( Harmittaa kyllä, kun nyt kaksi kertaa jäänyt väliin. Ens kerta taitaakin olla viimeinen värikylpy!

    VastaaPoista