sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Lasten kanssa Tallinnassa kylpemässä

Viime viikonloppu vietettiinkin Tallinnassa Meriton Spa -kylpylähotellin altailla ja saunoissa koko perheen voimin. Matkan päämäränä oli äitini kuuskymppisten vietto, klassisen yllätyssynttärikonseptin mukaan, eli väkeä olikin enemmän kuin mummo odotti ja juhlissa ohjemaa illallisesta kauneushoitoihin.

Lapsiperheen matkavinkkelistä kylpylämatkailu lahden toisellakin puolen on varsin helppoa ja rentouttavaa. Seela viihtyi pelkästään hotellihuoneessakin piirtämässä sekä pikkuserkkujen kanssa käytävillä juoksemassa, puhumattakaan kylpyläosaston hellivän lämpöisistä altaista. Martan hittikohta matkalla taisi olla hotellihuoneen matkaversioinen pinnasänky, jossa vauva köllötteli tyytyväisenä omassa rauhassaan siskon touhua tarkastellen.



Meriton Spa oli lapsellisille oiva kylpylähotellivalinta, sillä hotelli on varsin rauhallinen ja turvallinen, mitään biletysmenoa ei sieltä löydy. Myös allasosasto oli mielestäni siisti ja rauhaisa, vaikka varsinainen lasten allas oli aika syvä. Isommille muksuille uimala olisi ehkä vähän pliisu, sillä mitään vesiliukumäkiä tai muita härveleitä ei Meriton Span allasosastolla ole, mutta pienemmille mukeloille tämä toimi täydellisesti. Myös lukuisten ravintoloiden tarjonnassa löytyi sopivaa syötävää pikku väelle, erityisesti Seela ihastui aamupalapöydän blini-tyyppisiin lettusiin sekä Madmoiselle-kahvilan piirakoihin ja leivonnaisiin.
 

Tällä reissulla juhlatouhut veivät niin paljon matka-aikaa, ettei ehditty juurikaan kaupungille saati Tallinnan lapsikohteisiin, mutta tulevien reissujen varalle aion painaa mieleeni nämä osoitteet:

*Miia-Milla-Manda -lastenmuseo  ihanassa puutalossa Kadiorgin puistossa, jossa 3-11-vuotiaat saavat leikkiä ja touhuta värikkäiden maailmoiden keskellä. Paikassa vaikuttaa olevan myös mukava lastenkahvila...

*Tiedekeskus Ahhaa Vabaduse-aukiolla, jossa varsinkin vähän isommat lapset saavat tutkia ja ihmetellä  Heurekan-tyyppisesti tiedettä ja teknologiaa sekä osallistua esimerkiksi työpajoihin ja tiedeteatteriin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti